2012. február 21., kedd

Ubu Titka 5.

A legrövidebb fejezet. :)


5.

Felérve a mozgólépcsőn sehol sem találta barátnőit. Felmerült a gyanú, hogy megviccelték, és már fenn is vannak a gépen, vagy, ami nagyon is nyilvánvaló volt: csak neki vettek jegyet, és nem akarták a búcsúzás terhével nehezíteni, ezért eltűntek a szeme elől.  Körbenézve meglátott egy szimpatikus fiatalembert, és merészen megszólította.
-Elnézést kérek, tudna nekem segíteni, a barátaimat keresem, de elkeveredtek ebben a nagy tömegben.
-Ebben a tömegben? – kérdezte a férfi felvont szemöldökkel, hiszen körbenézve alig állt pár ember az induló járat közelében.
-Mit is mondott kit keres? – kérdezte még udvariasan.
-Nem emlékszem, -  válaszolta Letti rejtélyesen, és valóban nem tudta volna megmondani miért is van itt és kikkel jött. Filmszakadás, ez szó ugrott be neki hirtelen, de hogy miért??? Hiszen most lendületben érezte magát, mintha újra fiatal lány lenne. Mosolygott, hátradobta vöröses-szőke haját, és a fiatal férfire kacsintott.
-Kalandra fel!
Így hát együtt szálltak fel a gépre és egymás mellé is ültek le. Egész úton beszélgettek. Letti nagymacskákkal foglalkozott, és kíváncsiságból utazott a bolygóra, hátha talál keresztezni való példányokat. A fiatalember pedig írt, de hogy mit azt még nem volt hajlandó elárulni. Titkok szőtték át, teljes valójából egyfajta játékos intelligencia sugárzott. Letti kíváncsian merült bele a világoskék, tiszta szemekbe, egyre inkább ki akarta deríteni mivel foglalkozik a férfi. Ravaszul tette fel a kérdéseket, beszéltette, míg utazótársa fel nem ajánlotta, tartson vele ezen a bolygón. Fedezzék fel, fejtsék meg együtt a rejtélyt.
- Miféle rejtélyt? – tudakolta mosolyogva Aletta.
- Minden bolygónak van valami különlegessége, hiszen te is tudod, pl: Chinek a macskák, az ikerbolygóknak a sivatagjai. Ezt a kisbolygót csak pár éve fedezték fel, biztos, hogy tartogat valamit a tarsolyában.
Mivel a 82376425 számú planétán nem fejlődtek ki nagymacskák, és a következő hazajárat csak 1 hónap múlva indult, így szívesen csatlakozott az új fiúhoz, és együtt ismerkedtek meg a hely sajátosságaival. 

folytatás következik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése