Már több blogon olvastam erről a húsgombócos tésztáról, így hát nekem is ki kellett próbálnom.
Hozzávalók:
50 dkg sertés darált hús 0,7 dl paradicsomlé (házi)
2 fej vöröshagyma 1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma 5 dkg füstölt cs. szalonna
kevés aprított petrezselyem oregano, bazsalikom
só só
fehérbors fehérbors
1/2 kg makaróni tészta kifőzve
A hagymákat és a petrezselymet késes aprítóban ledaráltam. Hozzáadtam a húshoz, fűszereztem és vizes kézzel gombócokat gyúrtam belőle. Nem voltam benne biztos, hogy a szószban nem esik szét, ezért a még mindig maradt paprikás lisztbe forgattam őket (lsd. sárgaborsó főzeléknél) (szám szerint 34 golyóbis lett), és kicsit sütöttem olajban (2-3 percet). (asszem megdöntöttem a zárójeles mondat rekordját) :)))
A szalonnát kisütöttem, zsírjában üvegesre pirult a hagyma, felöntöttem a paradicsomlével, beleültettem a gombócokat és fűszereztem. Kicsit összerottyantottam az egészet, majd a makarónival keverve tálaltam.
Hmmm imádom a húsgombócot. Minden formában. Így is! nagyon guszti! :)
VálaszTörlésIsteni volt!!!
VálaszTörlés