2014. október 15., szerda

Kiskanál - Házi joghurt

Natúr joghurtot elsőként magunknak készítettem, és bodzalekvárral ettük. Aztán mikor már a kisember is ehetett neki készítettem.


Hozzávalók:
tej (ha lehet házi) (kevesebb, mint 1l, nálam a termosz beltartalma határozza meg)
natúr joghurt (kb. 4-5 evőkanálnyi)
termosz

A házi tejet felforralom, és visszahűtöm kb. 40 fokra. Ezt úgy tudom ellenőrizni, hogy beledugva az egyik ujjam, még meleg, de nem kell azonnal kirántanom és a fülemhez dugni. ( A fül jó hővezető). 
Egy termosz aljába kanalazom a joghurtot, és hozzáöntöm a meleg tejet. Rácsavarom a tetejét, és próbálom 4-5 órán át ebben a melegben tartani. Párnákkal körül lehet bástyázni, ha jó az idő napra kitenni. 
Voálá, kész is joghurt. Még langyos, pont jó a babapocinak, felnőtteknek még be lehet tenni a hűtibe. 
Az én lánykám nagyon szereti. :) Csak így natúr, nem kell bele semmi. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése