Mark Twain
Barátnőmnél ettem, ő pedig Rita konyhájából leste el.
Természetesen házi lemon curddel az igazi. :)
Hozzávalók:
80 g hántolt köles 120 g búzalisz
240 ml víz 80 g cukor
csipet só 1 citrom reszelt héja
4 tojás
200 ml tejszín
vaj vagy kókuszolaj
A kölest átmossuk párszor, majd megpároljuk alacsony hőfokon a vízzel és egy csipet sóval. Ha kihűlt a kezünkkel morzsoljuk szét.
A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét verjük kemény habbá.
A köleshez elsőként adjuk a száraz hozzávalókat: a lisztet, a cukrot, a citromhéjat, majd keverjük hozzá a tojás sárgáját a tejszínt legvégül pedig óvatosan a tojások habját.
Vajon, vagy kókuszolajon kissé megsütjük két részletben. A masszát sütés közben lapos végű fakanállal daraboljuk szét, így könnyebben és gyorsabban sül.
Ez a morzsa nem annyira száraz, mint hagyományos változata, a kölest szinte nem is érezni benne.
Nahát!
VálaszTörlés:) lesz még köleses recept, ez egy szupergabona!
VálaszTörlésLegközelebb így készítem...de először most a kölesgolyót:))Már egyszer ugyanis kinéztem magamnak,de elfelejtettem,Jó,hogy újra belebotlottam:))
VálaszTörlés