2013. május 11., szombat

Napfonat

"A Napfonat vagy köldökcsakra, azaz a Manipura eredeti jelentése fénylő drágakő, ami cselekedeteinket, akaraterőnket, önmagunkkal és környezetünkkel vívott harcainkat testesíti meg.

A köldök és a szegycsont alja között elhelyezkedő energiaközpont sárga színű. Az én energiájának, az érzéseknek, a szenvedélynek és a haragnak a központja ez a csakra, melynek megbetegedése esetén jelentkezhetnek hasnyálmirigy-és emésztőszervi problémák, a máj, a lép, és az epehólyag kóros elváltozása, gyomorfekély, cukorbetegség és szemproblémák. A legtöbb megbetegedés kapcsolatban állhat az én energiáinak háttérbe szorulásával, az elfojtott agresszióval és a félelmekkel. A helyes működés visszaállításához fontos, hogy megtanuljuk érzelmeinket kimutatni, akaratunkat és hatalmunkat tudjuk kezelni, illetve elfogadjuk és megtanuljuk kifejezni önmagunkat.

Epepanaszok

A düh és az agresszió elfojtása miatt kialakuló megbetegedés, az epekő ezeknek az elfojtott negatív hatásoknak, érzéseknek a kikristályosodása.

Cukorbetegség

Az érzések erős kontrolljából, egyfajta megfelelési kényszerből fakadó megbetegedés, ám sokszor a szeretethiánnyal összefüggő lelki problémák állnak a betegség hátterében.

Emésztési problémák, gyomorpanaszok

A külvilág befogadásának, a kapott ingerek észlelésének és feldolgozásának problémái esetén találkozhatunk ilyen jellegű gondokkal, így sokszor szembesülhetünk kóros hízással, gyomorégéssel és gyomorfekéllyel.

Májbetegségek

A rosszkedv, a pozitív életszemlélet és az optimizmus hiánya okolható a máj megbetegedésért, hisz ilyenkor "nem oldjuk fel" a minket ért negatív hatásokat, ingereket.

Szemproblémák

A dolgok meg nem látásával, tudatos vaksággal magyarázható a szemet érintő megbetegedések kialakulása, mely során lelkiekben tartunk a jövőbeni kilátásainktól."

Forrás: Innét


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése