2020. április 5., vasárnap

Narancsos-gyömbéres csirke



Ezt már régebben készítettem, de annyira finom, hogy itt a helye.
A receptet a cookta.hu oldalon találtam.

Hozzávalók:
csirkecomb filé (nálam, az eredeti recept mellet írt, de azzal szerintem túl száraz lenne)
diónyi gyömbér
2-3 gerezd fokhagyma (nálam, az eredeti csak 1-et ír)
1,5 narancs (nálam, az eredeti csak 1-et ír)
3 evőkanál ketchup
1 csapott evőkanál kukoricakeményítő
só, bors
2 evőkanál olaj

tálaláshoz:
újhagyma karikák
szezámmag
kápia paprika kockák ( nálam, az eredeti ezt nem is írja, de a színe miatt nagyon jól mutat)
főtt rizs

1. elkészítem a pácot egy akkora tálban, hogy a hús is később beleférjen:
a gyömbért és a fokhagymát megpucolom, fokhagymanyomón kinyomom a tálba,
a narancsot alaposan megmosom, és a héját lereszelem, az egyik narancs levével együtt meg a tálba,
ehhez jön a ketchup és a só, bors, jól elkeverem, hozzáteszem a falatokra vágott csirkefilét, és jól átforgatom a páccal. Lezárom a tálat, és megy a hidegre pár órára.

2. megfőzöm a rizst, az újhagymát karikákra, a paprikát kockákra vágom.

3. A pácolt húst kevés olajon megsütöm, még egy kis vizet lehet tenni mellé, és ha elfő, megnézni elég puha-e a hús, a fél narancs levét még hozzá lehet adni (ízlés kérdése) a végén hozzáadom a keményítőt, jól átkeverem, hogy mindenhol érje, és jó esetben egy kis kéreg alakuljon ki a hús körül.

4. Tálaláskor egy adag rizsre adagolok egy kis húst, megszórom a szezám maggal, újhagymával, paprikával. Mmmm....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése