2013. március 17., vasárnap

"Csokoládé általi halál"

Ha már többször szembejön velem egy recept a neten, az nem véletlen. :) Figyeljük meg az életünket is. Ha többször akadunk bele ugyanabba a szituációba, az nem véletlen. Az egy lecke, tanuljunk belőle. Ha jön és nem vesszük észre, akkor jön harmadjára is. Ha ugyanúgy csináljuk, jön újra. Változtassunk, és próbáljunk meg máshogy kezelni a helyzetet. Fogjuk fel úgy, mint egy játék. Hiszen nincs veszteni valónk. Ha nem jól kezeltük, akkor a helyzet újra megjelenik az életünkben, lehetőséget adva egy másfajta hozzáálláshoz. Ahogy a recepteket is finomítjuk, változtatjuk, míg elérjük a tökéleteset, úgy lehet tenni az életünkkel is. Csak bátran!

Hozzávalók:
2 egész tojás egyben
4 tojás szétválasztva
10 dkg barna cukor
12 dkg vaj
20 dkg étcsokoládé
5 dkg porcukor

Gőz felett felolvasztok 2 tábla csokoládét a vajjal együtt, közben folyamatosan keverem, hogy fényes és sima legyen. Egy magas tálban felverem a 4 tojás fehérjét apránként hozzáadva a porcukrot. A két egész tojást felütöm a 4 tojássárgája mellé és a 10 dkg barna cukorral habosra keverem. Remélhetőleg míg a tojások felverésével végzek, a felolvasztott csoki szobahőmérsékletűre hűl. A sárga habos krémhez keverem a csokit, majd apránként és óvatosan, most már csak fakanállal a felvert tojásfehérjét. Az egészet 24 cm-es tortaformába öntöm. Eredetileg 40 perc sütés kell, 170 fokon, az én sütőmhöz 5-ös fokozaton majd egy óra. A torta sütés közben megemelkedik, majd a végén összeesik, ez így helyénvaló. A keletkezett "kráterbe" lehet krémet tölteni, mi vanília fagylalttal bolondítottuk meg.
A neten Nigella nevéhez fűzik, én az eredeti leírást nem találtam, ezért csak zárójelben jegyzem meg az őt is. A lényeg, hogy a vendégeknek ízlett. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése