2012. május 27., vasárnap

Epres crumble vaníliafagyival

"Az élethez kell egy csepp hedonizmus. Bármit is jelentsen ez a szó! :)"
N.D.

Csiperke blogján láttam meg, és ennyire egyszerű sütit ki kellett próbálnom!
A crumble angol morzsasüti, van édes és sós változata. A sósat általában párolt zöldségekkel készítik az édeset pedig nyers gyümölcsökkel.
Az elkészítéséhez szükségünk lesz:
eperre
180g lisztre
100g vajra
60g cukorra (nálam nádcukor)
40g dióra (zacskóban sodrófával öregre törve)
A diót helyettesíthetjük mogyoróval, vagy akár zabpehellyel is.

A tésztához a hozzávalókat nagy vonalakban összemorzsoljuk, nem baj ha nem áll össze.
A piteformát kibéleljük darabokra vágott eperrel, meghintjük 2 evőkanál barna cukorral, majd rámorzsoljuk a tésztát, betesszük az előmelegített sütőbe és kb. 15 perc alatt megsütjük. Langyosan vaníliafagylalttal az igazi!


2 megjegyzés:

  1. Imádom a morzsasütit! Anynira egyszerű, de fordítottan arányosan finom! :) Eperrel meg...

    VálaszTörlés
  2. igen, igen. Nagyon bejött mindenkinek, másodjára már a barátaimnak készítettem, és ők is imádták. Majd a diót lecserélem zabpehelyre, hogy úgy milyen lehet, sőt még túróval is gazdagítanám...

    VálaszTörlés