2011. december 9., péntek

Legényfogó leves

"Minden titok annyit ér, amennyit azok az emberek jelentenek számunkra, akik elől rejtegetjük őket."
Carlos Ruiz Zafón

Egy igen tartalmas leves következik, nagy kedvencem:

Az elkészítéséhez szükséges:
egy kis darabka sertéscomb kockára vágva
6-8 db csirkeszív
6-8 db csirke zúza darabolva
6-8 db csirke máj
2-3 db krumpli meghámozva kockára vágva
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
babérlevél
1 kis doboz tejföl, kevés tej, és liszt a habaráshoz
1 paradicsom
1 paprika
őrölt pirospaprika
só, bors
A combot és a belsőségeket (kivéve a májat) felteszem, mintha pörköltnek állnék neki: a vöröshagymát megdinsztelem kevés olajon-vagy tyúkzsíron, ráteszem a húst, fehéredésig pirítom, majd sózom és fedő alatt hagyom, hogy egy kis levet engedjen. Hozzáteszem a felszeletelt paprikát és paradicsomot, borssal pirospaprikával fűszerezem. Bő levet engedek neki, ha kell, még egy kis vízzel is felöntöm, hiszen a zúzának és a szívnek sok idő kell, hogy megpuhuljon. Amikor már félig megfőtt, felöntöm még vízzel, hozzáadom a burgonyát és a májat. Ekkor adom a leveshez a fokhagymát és a babérlevelet is. Amikor a krumpli is megfőtt behabarom a levest. Isteni, érdemes kipróbálni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése