2011. december 30., péntek

Csokis gesztenyekrém

"Sokan hajlamosak vagyunk úgy tekinteni az emberekre, mint a lottószelvényekre: azt hisszük, az a dolguk, hogy valóra váltsák az álmainkat."
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka

Ez a recept a Kifőztük magazin novemberi számában jelent meg. Nálunk a karácsonyi desszert lett.

Hozzávalók 4 személyre: 
10 dkg jó minőségű étcsokoládé
25 dkg gesztenyepüré
2 dl tejszín
3 evőkanál rum
Díszítéshez: tejszínhab nálunk, vagy roletti, gesztenyeszív

A tejszínbe tördelem a csokoládét, állandóan kevergetve addig melegítem, amíg meg nem olvad, majd langyosra hűtöm. Ezután belekeverem a gesztenyemassza felét meg a rumot és poharakba adagolom. A maradék gesztenyét sajtreszelőn lereszelve elosztottam a poharakba. Díszítem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése