2011. december 31., szombat

Krumplimennyország

Állítom a legfinomabb elkészítési módja a burgonyának, na jó, a dödölle után közvetlenül.
Rengeteg alkalommal készítem, ha vendég jön, tuti befutó. Ma fasírt mellé került az asztalra, de ettük már bundázott cukkinivel, rántott hússal, orly módra elkészített hallal, el tudom képzelni sült hússal, vagy oldalassal is. Általában összedobok mellé egy majonézes kukoricasalátát is, így a hús és a két fajta saláta igazi mesterhármas.

hozzávalók a tökmagolajos krumplisalátához: 
2 kg krumpli héjában megfőzve ( neki se álljatok kisebb mennyiségnek, több napig is lehet enni csak jobban összeérnek az ízek)
1 evőkanál ételecet (soknak tűnik, de a burgonya felszívja)
3-4 evőkanál víz

cukor
bors
1 nagyobb vöröshagyma apróra vágva
2-3 evőkanál tökmagolaj
Az ecet-víz és fűszerek keverékéből készül a salátaöntet, mintha uborkasaláta lenne, csak erősebben lehet bánni az ecettel és a cukorral, a fentebb leírt okokból. Ezt keverjük el a hagymával és az előzőleg megpucolt, kockára vágott burgonyával. A végén nyakon öntöm a tökmagolajjal. A tökmagolajat sem kell sajnálni: nagyon jó élettani hatásai vannak, pl.: férfiak egy egy kiskanállal reggelente lehörpintve megelőzhetik a prosztata problémákat. Nem is értem miért "sztároljuk" ennyire az olasz olívaolajat, mikor itthon lehet válogatni a jobbnál jobb, finomabbnál finomabb olajakból pl. Tökmagolaj, mogyoróolaj, szezámmagolaj, dióolaj lsd.: itt

2 megjegyzés: