"Békülj meg azzal, hogy ott vagy, ahol vagy, és azzá lettél, amivé lettél. Az emberek sokszor tudják, mit kell tenniük. Csak annyit kell tenned, hogy megmutatod nekik az utat - ez a bölcsesség."
Christopher Paolini
Ezt a receptet a Magyar Konyha magazin 2006. 04-i számában találtam. Elhatároztam hogy mindegyik receptfüzetemből kipróbálok valamit. Ez a torta habkönnyű, és amilyen gyorsan készül olyan villámsebesen tűnik el.
Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró
10 dkg vaj
2 egész tojás
10 dkg kristálycukor (általában 8 is elég)
1 zacskó vaníliás cukor
5 dkg rétesliszt
10 dkg aszalt sárgabarack
(az eredeti recept még ír bele reszelt narancshéjat is, és 1 evőkanál tejszínt, de ezek elhagyhatók)
A túrót villával összetöröm és simára dolgozom. A tojásokat a vajjal habosra keverem, hozzáadom a kristály -és vaníliás cukrot, folyamatosan keverve a lisztet beleszitálom és a túrót beleforgatom.
Kivajazok és belisztezek egy 20 cm átmérőjű tortaformát. A túrós masszát beleöntöm és egyenletesen eligazgatom. Az aszalt barackokat felszeletelem, és belenyomom a tésztába, amíg teljesen el nem tűnnek. A masszát elsimítom és kb. 50 percig sütöm.
Csodás! :)
VálaszTörlés