2011. január 30., vasárnap

Túrótorta

"Békülj meg azzal, hogy ott vagy, ahol vagy, és azzá lettél, amivé lettél. Az emberek sokszor tudják, mit kell tenniük. Csak annyit kell tenned, hogy megmutatod nekik az utat - ez a bölcsesség."

Christopher Paolini

Ezt a receptet a Magyar Konyha magazin 2006. 04-i számában találtam. Elhatároztam hogy mindegyik receptfüzetemből kipróbálok valamit. Ez a torta habkönnyű, és amilyen gyorsan készül olyan villámsebesen tűnik el.

Hozzávalók: 
50 dkg tehéntúró
10 dkg vaj
2 egész tojás
10 dkg kristálycukor (általában 8 is elég)
1 zacskó vaníliás cukor
5 dkg rétesliszt
10 dkg aszalt sárgabarack
(az eredeti recept még ír bele reszelt narancshéjat is, és 1 evőkanál tejszínt, de ezek elhagyhatók)


A túrót villával összetöröm és simára dolgozom. A tojásokat a vajjal habosra keverem, hozzáadom a kristály -és vaníliás cukrot, folyamatosan keverve a lisztet beleszitálom és a túrót beleforgatom.
Kivajazok és belisztezek egy 20 cm átmérőjű tortaformát. A túrós masszát beleöntöm és egyenletesen eligazgatom. Az aszalt barackokat felszeletelem, és belenyomom a tésztába, amíg teljesen el nem tűnnek. A masszát elsimítom és kb. 50 percig sütöm.

1 megjegyzés: