2014. június 2., hétfő

Eper puding

Duende fülembe ültette a bogarat. Hogy csinálta 220 km távolságból, ne is kérdezzétek. Eper pudlingja egyszerűen hívogató volt.
Áhítattal nézegettem másokat, akik mindenféle epres finomságokkal kényeztették ízlelőbimbóikat. Én maradtam annál, hogy megmosom és megeszem az epret. Egészen eddig még maximum hideg gyümölcslevesként ettük ezt a tavaszi gyümölcsöt. Hát most én is hagytam, hogy az EPER átlényegüljön valami epressé.

Hozzávalók: 
30 dkg eper
20 dkg porcukor
4 púpos evőkanál kukoricakeményítő
5 dl tej
2 dl tejszín
1/2 citrom leve

Az epret lecsumáztam, megmostam és villával összetörtem és rányomtam (volna, de majd legközelebb) egy fél citrom levét. A porcukorból 4 evőkanálnyit kimértem egy fazékba, és a keményítővel elkevertem. A maradék cukrot az eperre öntöttem és összeturmixoltam. 2 dl tejet elkeverem a cukros keményítővel és fel tettem forrni. Közben hozzáöntöttem a maradék tejet, tejszínt és a turmixolt epret. Addig főztem, míg besűrűsödött, majd poharakba töltöttem. Folpackkal letakartam, hogy ne bőrösödjön és kihűtöttem. 2 nagy pohárnyi és 5 kicsi pohárnyi adag lett.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon tutti! Köszi, legközelebb én is így készítem! :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, csak bátran, tudod puding próbája,,, :)

    VálaszTörlés