Nagyon szeretjük a medvehagymát. Anyum szedett az erdőben, szerencsések vagyunk, így nagyobb mennyiséget kapok tőle, mintha vásárolni kellene.
Pestot már készítettem korábban is, hol tökmaggal és tökmagolajjal, hol fokhagymával, dióval.
Most a lehető legegyszerűbben készítettem el.
Hozzávalók:
2 kupica olívaolaj
4 evőkanál darált dió
A medvehagyma leveleket apróra téptem, az olajjal és a darált dióval össze turmixoltam.
Az illata valami felséges. Az íze karakteres, kicsit talán tömény is.
Lehet egy-egy kiskanálnyit tenni krémleveshez pl.: fokhagymakrém leveshez, tojásrántottába, sajtkrémbe, túrókrémbe, húsok, halak mellé, leveles tésztába, szendvicsre kenve és még megannyi variáció, amit a fantáziánk még elbír.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése