2014. március 22., szombat

Medvehagyma pesto egyszerűen



Nagyon szeretjük a medvehagymát. Anyum szedett az erdőben, szerencsések vagyunk, így nagyobb mennyiséget kapok tőle, mintha vásárolni kellene.
Pestot már készítettem korábban is, hol tökmaggal és tökmagolajjal, hol fokhagymával, dióval.
Most a lehető legegyszerűbben készítettem el.

Hozzávalók:                         

egy nagy csokor medvehagyma 
2 kupica olívaolaj
4 evőkanál darált dió

A medvehagyma leveleket apróra téptem, az olajjal és a darált dióval össze turmixoltam.
Az illata valami felséges. Az íze karakteres, kicsit talán tömény is.
Lehet egy-egy kiskanálnyit tenni krémleveshez pl.: fokhagymakrém leveshez, tojásrántottába, sajtkrémbe, túrókrémbe, húsok, halak mellé, leveles tésztába, szendvicsre kenve és még megannyi variáció, amit a fantáziánk még elbír.


1 megjegyzés:

  1. Kedves webmester,

    Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 130 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

    Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

    Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.

    Üdvözlettel,
    Tünde
    info@osszesrecept.hu

    VálaszTörlés