2014. március 16., vasárnap

Céklás sült burgonya

Amióta barátnőm ajánlotta ezt a köretet (elég tartalmas: lehet egytál étel is melegen, vagy gazdag saláta hidegen), azóta nem tudok lekattani róla.
Több eljárással készült már a konyhámban, mind egy cseppet más, mégis mind finom.

Hozzávalók: 
3-4 adag burgonya
2 adag cékla
1 vagy 2 adag lilahagyma (ízlés szerint)
fél adag alma
csipet só
petrezselyem zöldje vagy lestyán 
sütési eljárásnál olívaolaj locsolni

Készítettem már gázon serpenyőben kockára vágva a hozzávalókat, kis vízzel párolva. Ekkor a cékla színez, a krumpli szétmegy.
Aztán alufóliába csomagolva sütőben, így jobban megmaradnak a színek az ízek, a krumpli inkább sül, mint fő.
Most jénai tálban készült. Teteje alufóliával letakarva. A hozzávalókat megpucolom, gerezdekre vágom. Sózom, olajjal meglocsolom, apróra vágott lestyánnal fűszerezem. Kb. 50 percet sütöm.
A képen még sütés előtti állapotban:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése