2012. december 6., csütörtök

Skandináv tonhalkrém

"Ne sajnáld az időt, amit nem magadra, hanem másokra fordítasz! Felesleges. Az idő úgyis megy magától, járja az útját. És mi, akik folyton újabb és újabb utakra lépünk, gyakran keresztezzük az övét, és az, hogy ilyenkor merre lök tovább bennünket, csak a pillanatnyi kedvétől függ. Ne keresd az okokat! Ott és akkor, ahová érkeztél, jó helyen vagy. Lesz dolgod bőven, amit el kell végezned. Mindet, egytől egyig, ne válogass hát!"

Somlói Ferenc: A csodák könyve, Aranyvölgy

Barátnőm hozta ezt a krémet Dániából, egyenlőségjelet kell tennem a másik tonhalkrémmel finomság / ízletesség tekintetében. :)

Hozzávalók:
2 tonhalkonzerv ( a felesleges olajat csepegtessük le)
1 nagyobb fej lilahagyma
friss / fagyasztott kapor 
1/2 citrom leve
tartármártás

A tartármártáshoz (lsd: itt) adom hozzá az apróra vágott lilahagymát és a szintén apróra vágott kaprot, hozzáöntöm a tonhalat, és meglocsolom fél citrom levével. Azt tudtam hogy a hal szereti a kaprot, de hogy a lila hagymáért is ennyire odavan, azt nem. :)
Pirítósra kenve, friss jégsalátával tálalva kiváló téli vacsora.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése