2012. szeptember 20., csütörtök

Ebatta ciabatta

Tudtátok, hogy Dávid igazából mivel ölte meg Góliátot? Neeem..., az már csak a cenzúrázott változat.
Dávid elment reggel őrizni a nyájat, és amikor falatozásra került a sor, elővette az anyukája által csomagolt ciabattát. Csakhogy az kőkeményre sült, majdnem beletörött a foga. Erre olyan, de olyan mérges lett, elindult dühében és csak ment ment, és a dühe csak nem akart elpárologni, észre sem vette hogy belesétált a csata kellős közepébe. Egyszer csak megtorpant, mert útját álta egy nagy melák. Nosza, Dávid mérgében hozzávágta a ciabattát, és Góliát eldőlt, mint egy zsák. Amikor aztán az emberek vállukra vették és úgy ünnepelték, ő maga csodálkozott a legjobban, mert a mérge olyan mérhetetlen volt, hogy nem is látta mit művelt igazából. Aztán anyukája volt megsértődve, hogy nem, az ő ciabattája nem kemény kikéri magának. Így aztán parittyára változott a legenda az utókornak. A történet ha bármi hasonlóságot mutatna a bibliaival az csak a véletlen műve. :)))



Hát nekem sikerült ezt a fegyvert megsütnöm. Azért nem tört el egy fog sem, csak a szájpadlásunk bánta egy-két karcolással. Hogy mit csináltam rosszul nem tudom. Mindenesetre a 12 óra kelés után átdagasztva semmi gond nem volt. Aztán még fél óra pihenés után a tészta egéssze ráragadt a kezemre és fogva tartott. Nagy mennyiségű liszt hozzáadásával tudtam csak levakarni, és formázhatóvá tenni. Megsütöttem, és fogyasztás előtt egy kis trükkel ehetővé varázsoltuk. Kis vízzel locsolva mikroban pár mp-re betéve felpuhult. A recept Dolce Vita oldalán megtalálható. Másoknak sikerült, nekem nem. Nem baj, majd legközelebb.


4 megjegyzés:

  1. :)) Akkorát nevettem... Cenzúrázott változat... :)))

    Hát, köszönöm. :)

    VálaszTörlés
  2. addig jó míg humor van, és míg az emberem megeszi a "félig-sikerült" alkotásokat is. Nem is akartam feltenni, mert hát erre az ember nem igazán büszke, dehát a napnak is van árnyékos oldala. Így lesz kerek.

    VálaszTörlés
  3. Megsütöttem Dolce Vita receptjét és nagyon finom lett nekem is. A tésztának nagyon lágynak kell lennie, tényleg olyannak, mint a kovász. Akkor lesz jó! :)

    VálaszTörlés
  4. gratula!! Örülök hogy neked sikerült :)

    VálaszTörlés