Anyum készítette ezt hétvégére, gyakran készül, mert finom és kész. Ahogy néha a párom fogalmaz, az alma nem esett messze... :)
Hozzávalók a tésztához:
3 dl tej, 1 evőkanál cukor, 5 dkg élesztő, szokásos módon a langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt
70 dkg liszt
1 tojás sárgája
1 kávéskanál só
Hozzávalók a krémhez:
25 dkg puha vaj (nem helyettesíthető margarinnal!)
1 evőkanál szárított kapor
1 evőkanál szárított petrezselyem
1 evőkanál snidling
1 kávéskanál só
Természetesen sosem baj, ha van friss zöldfűszer, és lehet helyettesíteni másokkal is. Pl. bazsalikom, majoranna, oregáno...
Kicsit keményebb kelt tésztát készítünk, hamar megkel. A tésztát 2 cipóra osztjuk. Az egyiket vékonyan kinyújtjuk, a krém összetevőit jól kikeverjük, majd felét a kinyújtott tésztára kenjük és szorosan feltekerjük. Ostorfonással fonjuk a tésztarudat. A másik cipóból és a maradék krémből a fent leírt módon újabb kalácsot formázunk. Még egy kicsit hagyjuk kelni a tepsiben, tojással megkenjük a tetejét majd előmelegített sütőben sütjük. Magában, szőlővel, vagy éppen szalonnakockákkal isteni.
Még sosem ettem kalácsot sós töltelékkel,de ez (is)nagyon tetszik:)Jöhet:))
VálaszTörlésküldöm fénypostán, légy kedves nyisd ki az ablakot! :)
VálaszTörlésNyitva volt,de nem találtam semmit...viszont a férjem szája szegletében megbúvó cinkos mosolyból arra következtetek,hogy megette.S akkor biztosan ízlett is neki:))
VálaszTörlés:)))
VálaszTörlés