2011. június 9., csütörtök

Kapros sárgarépa-krémleves

" A tündérek mesélnek olyan lényekről, akik szabadon járnak a csillagok között, akik már akkor is ősöregek voltak, mikor ez a világ megszületett. A teremtés pora tapad a lábukhoz. Sokféle nevük van: az angyal ezek közül csak az egyik. Hatalmuk van élet és halál fölött, úgy mondják."

Pat Walsh: Crowfield átka

Hozzávalók: 
3-4 sárgarépa
1 erőleveskocka, 
5 dl főzőtejszín
2 késhegynyi curry por
só, cukor
egy kis kapor
fél citrom leve

A sárgarépa tartalmaz kalciumot, káliumot, nátriumot, foszfort, vasat, magnéziumot, krómot, sót, A, B komplex, C, E, és K vitaminokat. A legtöbb benne az A vitamin elõ vitaminja, amely vízben nem oldódik, tehát csak abban az esetben tudja szervezetünk hasznosítani maradéktalanul, ha zsírok, főleg esszenciális zsír társaságában, fogyasztjuk. 
Jól csillapítja az éhséget, fogyókúrázóknak ideális. Rágcsának kitűnő. Segít a máj tisztításában, serkenti a mellékvesék munkáját, s ezáltal a hasnyálmirigy működését is. Persze ne feledkezzünk meg látás-javító hatásáról sem, hiszen egy szelet sárgarépa úgy néz ki, mint egy emberi szem. A tudomány ma már tudja, a sárgarépa nagyszerűen feljavítja a szem vérkeringését és működését. Nem utolsósorban a nyuszik is szeretik. :-)

Ez olyan vitaminbomba és bébipapi keveréke leves. Intenzív íze van, én pirítóssal ettem.
A répát megpucolom és karikákra vágom. Felteszem a tűzre, kicsit dinsztelem tyúkzsírral, majd felengedem annyi vízzel ami ellepi és még feleannyival. Beledobom a leveskockát, sóval és kis cukorral ízesítem és addig főzöm amíg megpuhul a répa. Beledobom a botmixert és krémesítem. Felengedem tejszínnel és még fokozva az élvezeteket kis curryporral fűszerezem. Citromlével, kaporral fejezem be a művet. Íme:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése