Hozzávalók 4 főre:
-alaszkai füstölt lazacfilé szeletek 100g (310 Ft/db)
-alaszkai füstölt lazacdarabok 85g (310 Ft/db)
-2,5-3 dl főzőtejszín
-egy tubus natúr sajtkrém (az eredeti receptben vajkrém szerepel, de ezzel finomabb)
-citrombors (én fehér borssal és citromhéjjal helyettesítettem)
-egy zacskó spagetti kifőzve
a lazacszeleteket apró kockákra vágom és saját olajában (növényi olajban van eltéve) egy teflon edényben megpírítom. Kiszedem az olajból és félreteszem.
a lazacdarabok-ról leöntöm az olajat és a teflonba teszem, hozzáöntöm a tejszínt, és belenyomom a sajtot, fűszerezem (tilos sózni, mivel mindkét hal nagyon sós olajban van eltéve...), majd összerottyantom. Rózsaszínű lesz, flamingószínű :-)
A spagettit kiporciózom, leöntöm a rózsaszín lazacos öntettel, és a tetejét megszórom a korábban félretett sült apró, lazacdarabokkal (mint mikor a túrós csusza tetejét szórjuk meg pirított szalonnával).
Másnap a szósz jóban összeérik és még finomabb lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése