A termelői piacon megbeszéltem a hentessel, hogy hoz nekem füstölt kolbászhúst kétszer darálva. Így pép lett, és még egy kevés vajjal tökéletesen kenhető állagú.
Hozzávalók, minden kb. (nem mértem):
30 dkg füstölt kolbászpép
5 dkg olvadt vaj
30-40 dkg edami sajt
A sajtot a V-reszelőn nagyjából egyforma vastagságú szeletekre vágtam. Sütőpapíros tepsire rakosgattam, hogy a széleinél kissé fedjék egymást. Kb. 6-8 percre betettem a sütőbe, hogy eggyé olvadjon. Pár percet hagytam hűlni, és rákentem a vajjal elkevert kolbászpépet. majd a sütőpapír segítségével óvatosan és szorosan próbáltam feltekerni. Hűvös helyen kihűtöttem. Ferdén szelve, olívabogyóval tálaltam.
A sok cukiság közül az egyik:
<3
Ha marad a kolbászpépből, kenyérre kenve tökéletes reggeli vagy vacsora válik belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése