2014. november 3., hétfő

Karamell - akár gasztroajándéknak is

"Ami majd úgy múlik el, mint az édes karamell
hogy, minden cseppje más, szerelem, csalódás"

Road: Karamell

Nagyon egyszerű, eteti magát, fedobhatunk vele egyszerű kevert sütiket, lsd. itt, palacsintát, muffint, nyáron fagyit. Nálam nem várja be a sütit, elfogy lassacskán kiskanalanként... ha kell egy kis falat édesség. :)))

Hozzávalók:
20 dkg cukor
2 evőkanál víz
2 dl habtejszín
pici só

A tejszínt felforralom. A cukrot a vízzel elkeverve, és sózva felteszem egy magas falú fazékban. Fontos, hogy magas falú legyen, mert a kémiai reakciók elhatalmasodnak benne. :) Amikor a cukor elolvad, és kezd barnulni,(kb.5-6 perc) leveszem a gázt takarékra és hozzáöntöm a tejszínt. Ekkor felhabzik, és jön-jön kifele a fazékból megállíthatatlanul. Persze megáll, de óvatosan kell vele bánni és állandóan ott lenni mellette és kevergetni. Kicsit főzöm még és kész is. Nekem ez összesen kb. 10-15 perc. 2,5 dl jön ki belőle. Üvegbe töltöm, amikor kihűl akkor besűrűsödik.


és egy dal, miért is ne? 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése