2014. augusztus 25., hétfő

Zebratorta kuglóf formában

"Az anyaság alázat. Szolgálat és lemondás. Élethosszig tartó aggódás. Önismereti lecke. Kétkedés és hit magadban. A hited őbenne. Az ő hite tebenned. Bizonytalanság és bizonyosság egyszerre. Könnyek a zuhany alatt. Végtelen fáradság. Végtelen káosz és mindent elsöprő harmónia. Ismeretlen szívelszorulás. A szeme a szívedben. A hangod az övében. A mosolya mindenhol. Az illata a lelkedben. Szövetség vele. Az anyaság kötelék. Ragaszkodás és elengedés. Kérdések magadnak, válaszok magadtól. Az anyaság áldozat, és mindenekelőtt hála. Hála annak, akit megszültél; és annak, aki téged megszült."

Kőváry Anett

Recept a nővéremtől származik.

Hozzávalók: 
4 tojás
20 dkg porcukor (nálam csak 15 dkg)
1 vaníliás cukor
30 dkg liszt
1 sütőpor (nálam egy megkezdett zacskó)
1 dl víz
2 dl étolaj
2 evőkanál kakaó

Két tálra lesz szükségünk. Szétválasztjuk a tojásokat és a fehérjét a magasabb tálban habbá verjük. A sárgájához adjuk a cukrokat, és elkezdjük gépi habverővel habossá keverni, miközben folyamatosan csorgatjuk hozzá a vizet és az olajat. A lisztet a sütőporral elkeverjük és a sárga krémhez adjuk, a végén fakanállal óvatosan hozzáadagoljuk a habot. A masszát kettévesszük, és az egyikhez keverjük a kakaóport. A kuglófformát vajas papírral kikenjük, majd liszttel meghinjük, és úgy adagoljuk kanállal a masszát, hogy az egymással szemben lévő oldalra teszünk sárga, majd mellé a barna krémet, ezután a sárgára mindig barna, a barnára mindig sárga krémet. 180 fokon 45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hiszen minden sütő más és más.



Porcukorral meghintjük és szeleteljük. Jó étvágyat hozzá. 


2 megjegyzés: