A világegyetembe az emberből csak a fényes sugárzás jut ki. S onnan a Földre úgyszintén csakis jótékony sugárzás érkezik vissza...
Ha viszont az emberben túltengenek a rossz érzések, kisugárzása sötét színeket ölt. A sötét kisugárzás pedig nem tud fölemelkedni, ezért a Föld belsejébe hatol. A mélységből visszaverődik, formát ölt és visszatér a felszínre. Ilyen formák a tűzhányók kitörései, a földrengések, a háborúk..."
Vlagyimir Megre: Anasztázia
Régóta szeretném elkészíteni ezt a hamis marcipánt, már minden hozzávaló a rendelkezésemre állt, kivéve az idő. :) Ennek most jött el az ideje.
Hozzávalók:
30 dkg porcukor (eredeti receptben 35 dkg)
10 dkg vaj (eredeti receptben 12,5 dkg )
20 dkg rétesliszt
1 evőkanál színtelen mandula aroma (Dr Oetker márkájú)
Gyúráshoz:
1-2 evőkanál porcukor
1-2 evőkanál keményítő (nálam ez kimaradt, abszolúte lustaságból...)
A tejben elkevertem a cukrot, majd kis lángon gyöngyöztettem míg a cukor teljesen fel nem oldódik.
Kisebb adagokban hozzászórtam a lisztet, kézi habverővel közben simára kevertem, - majd az eredeti recept szerint: főzzük pár percig, míg sűrű és krémes lesz az állaga, - nekem azonnal az lett, de azért csak főztem még 1 percig. Ekkor vettem le a tűzről és a vajat darabokban hozzákevertem, majd az aromát is.
Délután készült, egész este, éjjel hűlt, másnap gyúrtam át, és folpackba csomagolva a hűtiben várja gyönyörűséges sorsát.
Recept: Juditka konyhájából
Felhasználása: Marcipán pillangók
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése