2013. december 10., kedd

Zöld vaj avagy avokádó krém

Az avokádóról:
egyik legértékesebb természetesebb zsiradékunk. Ideális a kálcium magnézium megoszlása, több, mint 10 féle vitamint (karotin, C-E-D vitamin) és vagy 20 féle ásványi anyagot (kálcium, foszfor, vas, nátrium, kálium)tartalmaz. Csökkenti a vérben a koleszterin szintet, olaja jótékony hatású.


Hozzávalók: 
1 érett avokádó (csak nyersen fogyasztjuk, és 1 nap ne együnk meg 1-nél többet)
2 pindur mogyoróhagyma, vagy újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1-1,5 evőkanál tejföl
2 evőkanál olívaolaj (elhagyható)
só, bors
fél citrom leve

Az avokádót félbe vágtam, kivájtam a húsát egy kanállal és a többi hozzávalóval késes aprítóban egyneművé varázsoltam. Pirítóssal pritamin paprikával ínyenc, egészséges reggeli.
Frissen fogyasztottuk, de lehet hagyni egy-két órát állni, bár gyorsan elszíneződik. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése