Anthony Robbins
Vettem zabpelyhet, mert azt gondoltam, hogy nincs otthon, de volt, csak egy másik dobozban elrejtve.
Gondoltam készítek kekszet, de a receptembe méz kell, és az csak gyömbéres van most itthon. Így aztán kerestem másikat. Itt találtam. Csak annyit változtattam rajta, hogy a zabpelyhet nem pirítottam, és a diót kihagytam belőle.
Hozzávalók 20-25 darabhoz:
5 dkg + 2,5 dkg zabpehely7,5 dkg búzaliszt
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál holland kakópor
pár csokilencse
10 dkg vaj
10 dkg nádcukor
1 tojás
Az 5 dkg zabpelyhet késes aprítóban finomra darálom. A száraz hozzzávalókat összekeverem az egyik tálban, úgymint: zabpehely őrlemény, liszt, kakaó, szódabikarbóna, csokilencse darabokra tördelve. A másik tálban a vajat, a tojást és a cukrot habosra keverem, majd a két tál tartalmát összeöntöm és fakanállal elkeverem, úgy, hogy a maradék zabpelyhet is hozzáadom.
Kivajazott tepsibe rakom a gömbökké formázott tésztát, majd mindegyiket lelapítom. Én a 8-as fokozaton sütöttem kb. negyed órát. Akinek jó sütője van, kisebb fokozaton kevesebb idő is elég.
Nagyon csokis, nagyon fogyós. :
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése