Robin Sharma
Duende blogján láttam a borsópürét, és már én is erősen gondolkoztam a kipróbálásán.
Úgy alakult a múlt hét, hogy szinte végig zöld eledel volt, hiszen anyum meglepett mángolddal és kaporral, abból leves meg mártás lett, ezt a borsót a szomszédtól kaptam - ha elfogadom, csak ki kell fejteni - hát persze, hogy elfogadtam. :) Aztán még a hét végére összejött egy hideg uborkaleves is.
Hát mennyiséget nem igazán tudok, egy adag borsót kis sóval és ici-pici cukorral vízben feltettem a tűzhelyre és forrás után 10 percig főztem. Eztán snidlinget (apróra vágva el van téve a fagyasztóba), petrezselymet és a borsót tettem egy magas falú edénybe és botmixerrel pürésítettem, közben pedig 2 dl tejszín csurgattam hozzá. Kis kóstolás, ha kell sózás és hűtés után fogyasztható.
Ettük krokettel, és pirítósra kenve. Nekem bejött.
Olyan jó receptek vannak!!!!Snidlinget kéne a fagyasztóba tennem!!!!!!
VálaszTörlés