2012. október 23., kedd

Hogyan segítenek a növények a testrészeinken?

Megtaláltam a papíromat, amit már régen kerestem, még Máginak a diós bejegyzése miatt.

Egy kis lista bizonyos zöldségekről és gyümölcsökről amik megdöbbentően hasonlítanak egy-egy testrészünkre, hogy könnyebben megtudjuk mire hat.

Sárgarépa:
Egy szelet sárgarépa úgy néz ki, mint egy emberi szem. Igen, a tudomány már tudja, a sárgarépa nagyszerűen feljavítja a szem vérkeringését és működését.

Paradicsom:
A paradicsomnak 4 kamrája van és piros. A szívnek 4 kamrája van és piros. A kutatások azt mutatják, hogy a paradicsomok tele vannak lycopine-okkal, amik igazi táplálék a vérnek és a szívnek. Lycopine: antioxidáns, hatása erősebb a c-vitaminnál, lassítja a sejtek öregedését.

Szőlő: 
A szőlők fürtökben lógnak, formájuk, mint egy szív. A szőlőszem olyan, mint egy vérsejt, a mai kutatások szerint a szőlő élénkíti a szívet és a vért.

Dió:
A dió olyan, mint az agy, jobb és bal agyfélteke, a kisagy és a nagyagy. A gyűrődések és a behajtások olyanok, mint az agykéreg. Tudjuk, hogy a dió jelentősen segíti az agyműködést.

Kidney bab:
A vesebab segíti a vese működését és valóban úgy néz ki, mint egy vese.

Zeller, Kínai kel, Rebarbara:
Ezek a zöldségek olyanok, mint a csontok. A csontok 23% szódát tartalmaznak, ugyanúgy, mint a zeller, a kínai kel és a rebarbara. Ha nincs elég szóda az étrendedben, a szervezet kivonja a csontokból és emiatt csontjaid meggyengülnek. Ezek az ételek megerősítik a csontvázat.

Avokádó, padlizsán, körte:
Az avokádó, a padlizsán és a körte segítik az anyaméh és a méhnyak egészséges működését, hasonlítanak is rájuk.
Tudományos kutatások szerint, ha egy nő heti egy avokádót elfogyaszt, egyensúlyban tartja a hormonjait, megakadályozza a nemkívánatos születési súlyt és megelőzi a méhnyakrákot. Mennyire megalapozott ez? Pontosan 9 hónap kell, hogy az avokádó bimbóból érett gyümölccsé fejlődjön.

Füge:
A fügék tele vannak magokkal és párosával lógnak, míg fejlődnek. A fügék elősegítik a spermák mozgási sebességét és növelik a mennyiségüket, ami kizárja a magtalanságot.

Édesburgonya:
Az édesburgonya a hasnyálmirigyre hasonlít és ténylegesen egyensúlyban tartják a szervezetet a cukorbetegség megelőzése szempontjából.

Olíva bogyó:
Az olíva bogyó segíti a petefészek egészséges működését

Narancs:
A narancs és grapefruit és az egyéb citrusfélék olyanok, mint a női emlőmirigyek és segítik a mell egészségét és a nyirokmirigycsomók mellből való eltávozását.

Hagyma, fokhagyma:
A hagyma olyan, mint az emberi sejt. A tudomány mai állása szerint segítik eltávolítani a veszélyes mérgező és hulladék anyagokat a sejtekből. Könnyeket fakasztanak, amik viszont tisztítják  a szemet.

Remélem tudjátok hasznosítani!

A hétvégén anyummal almafajtákat soroltunk fel, tudjátok, hogy van olyan, hogy bőralma? Gondolom ezek alapján nem kell ecsetelni mire hat...ja igen és vérnarancs...folytassátok :)

3 megjegyzés:

  1. Hallottam, hogy kopogtatsz, hát jöttem:)))
    Ez az összeállítás nekem is nagyon tetszik, jó hogy Nálad itt van és bármikor megtalálható:)
    Köszönöm, Szép estét!

    VálaszTörlés
  2. hát ez nagyszerű, azért írtam, hogy bármikor megtalálható legyen. :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem is nagyon tetszik.Amúgy is imádom a zöldség-és gyümölcsféléket,Most lealább azt is sejtem,hogy miért:)

    Mikor a főcímet olvastam,mindjárt a dióra gondoltam,pedig így olvasva mind annyira magától értetődő:)

    VálaszTörlés