2011. október 15., szombat

Grissini - az olaszok ropija

"Nessun maggior dolore
che ricordarsi dell tempo felice nella miseria"

Dante: Inferno

Nincs annál nagyobb fájdalom,
mint a boldog időkre emlékezni nyomorúságban.

Már sok helyen olvastam róla...
egekbe magasztalták...
most megsütöttem, megkóstoltam...
de hát kérem, ezt mi magyarok ropinak hívjuk. :-)

Receptjét itt találtam. Rém egyszerű, csak ismételni tudom:

16 dkg liszt
1/2 mokkáskanál só
1 mokkáskanál sütőpor
2 evőkanál olívaolaj
8 ml víz

A száraz hozzávalókat elkeverem, majd egyenletesen adagolva a vizet és az olajat sima tésztát gyúrok, kinyújtom és derelyevágóval hosszú csíkokra vágom, kicsit sodrom a csíkokat, majd olajjal kikent tepsiben 200 fokon sütöm. Lehet bolondítani szezámmaggal, sajttal, medvehagymával, a lehetőségek tárháza végtelen.

2 megjegyzés:

  1. :)) Bizony az, ropi. És mégis más kicsit. Nálunk a családban mindenki imádja ropogtatni. Partikra kihagyhatatlan. :)
    Nagyon szépek lettek!

    VálaszTörlés
  2. ez lesz nálunk is a joker, ha gyorsan kell vmi rágcsa

    VálaszTörlés