2010. december 11., szombat

Meditációs cd


Kértem kedvesemtől egy meditációs cd-t. Egyik este elhatároztam, hogy végre kipróbálom. Barátom egy olyan zenekar koncertjére ment el, amit én nem annyira kedvelek, így szabadon elmerülhettem a lélek világába.

Úgy terveztem, hogy a hálószobában, az ágyban fekve fogok meditálni, és ha esetleg belealszom, majd jön a párom és lekapcsolja a zenét. Mivel a hifi a nappaliban van, az egyik hangfalat beállítottam a háló ajtajába és bekapcsoltam a zenét.

Ez egy hagyományos meditációs cd volt tengeri, ill. tengerparti hangok keveredtek a lágy tónusú muzsikával. Fizikailag az ágyban fekve, szellemileg már a partra felállított nyugágyban heverésztem. Előttem a végtelen kék tenger, mögöttem az esőerdő, élvezem a semmittevést. Egy pincér átnyújt egy virgin sex on the beach koktélt. Belekortyolok, hmm jó hűs. Éppen hátradőlök további lustizásra, mikor egy éles hangot hallok. Egy sirály. Riadalmamban magamra öntöm a koktélt. Sebaj, a szolgálatkész pincér rögtön ott terem egy törölközővel, és mutat egy másik nyugágyat.

Elterülök a kényelmes ágyban, hallgatom a tenger morajlását, napfényben fürösztöm a testem, és érzem, ahogy az erő kimegy a testemből. Varázslatos. Az elmém kinyílik, tudom, mindenre képes vagyok, szinte megáll az idő, amikor egy rikoltás hasít a levegőbe. –Tudják, a sirály. A szívem kiugrik a helyéből, megrándulok, mire a nyugágy összecsuklik alattam. A pincér segítségével kikecmergek a rommá zúzott napozóágyból, ő rendületlenül mosolyogva átvezet egy másik alkalmatosságra, mutatja milyen erős, stabil, és még egy napellenzőt is felállít, méghozzá profin, érjen is a nap jótékony ereje, de ne kapjak napszúrást.

No de én nem adom fel! Nem ám. Itt vagyok a Tenger-Zöld és az Ég-Kék birodalmában. Minden csillog a szikrázó napsütésben. Ellazulva fekszem, egy lágy szellő simogat, az esőerdő halkan suttog mögöttem, az elmémből kitódulnak az oda nem illő gondolatok. Itt és Most. Minden és Semmi. Eggyé válik a fent és a lent.
-VÁÁÁ! Sikolt a sirály!
Én akkorát ugrok, hogy kilövőm magam a világűrbe, körbenézek és látom alattam a földgolyót, körülöttem milliárdnyi csillágok, ááá, zuhanok!!! Leérkezvén átszakítom a napellenző vászonját, a kifeszítő vasak felkarcolják a bőrömet, és potyogó könnyekkel MEDITÁLOK azon, hogy MIÉRT TESZNEK EGY MEDITÁCIÓS CD-RE FOLYAMATOSAN VISSZATÉRŐ SIRÁLY RIKOLTÁST?!?

2 megjegyzés:

  1. amellet,hogz absolute igazad van a sirállyal kapcsolatban, szétröhögtem az agyamat. Pedig nem jellemző rám a viháncolás. Hisz' ismersz.

    VálaszTörlés