2019. február 27., szerda

Portugál gesztenyés csokitorta

Azzal hitegetem magam, hogy egészséges, hiszen gluténmentes. Mert hiszen, mindig van ok egy kis édességre, nem? :)

Hozzávalók:
2 csg cukrozott gesztenyemassza (nekem szerencsére volt itthon házi)
2 tábla étcsokoládé (aki szereti mehet a 70%-os, nekem csak 43%-ig jön be)
6 tojás
5 evőkanál vaj
pici só
10 dkg cukor

A tojásokat szétválasztom és a sárgáját habosra verem kézi habverővel a kimért cukorral. Elkeverem benne a gesztenyemasszát. A csokit vízgőz felett felolvasztom, és a vajjal simára keverem. Az olvasztott kihűtött csokoládét a gesztenyés-tojásos masszához öntöm, és kavarintok rajta egyet. A tojások fehérjét egy pici sóval kemény habbá verem, és óvatosan hozzáadagolom a csokis-gesztenyés krémhez, hogy ne törjön össze.
24 cm-es tortaformában 40 percet sütöttem 6-os fokozaton (20 perc 175 fokon az eredeti recept szerint).
Kulturált, elit családokban felvert tejszínnel tálalják. Talán még egy kis fahéjjal is megszórják. Nyáron vaníliafagyival társítva csodás élmény lehet.
Esélyem sem volt, már forrón belenyúlt a közepébe a nagylányom, hogy megkóstolja.... :)
Tökéletes, könnyed, porhanyós finomság.


Recept: Innét

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése