2016. április 20., szerda

Szegény szomszédok...:)))

Én igazán nem tehetek róla, ami a szívemen, az a számon. Előbb hagyja el a számat egy bizonyos mondat, aztán gondolkodom. Ez van. Ebből néha vicces jelenetek adódnak, ha éppen nem a saját szemszögömből nézem.
10 emeletes házban lakunk, bejárati ajtó a lift mellett. Amíg a lakók várják a liftet, kihallatszik talán pár olyan keresetlen szó, amit máshogy is lehet értelmezni.

Kicsi lányom kapott egy jópofa játékot. Ez egy képességfejlesztő, a finom-motorikus készségeket fejleszti. Egy fa alma, tele lyukakkal, hozzá egy kukac, ami végigrághatja magát a gyümölcsön, ha a pici kezecskék átvezetik a lyukakon.
A polcon van a helye. Kincsem éppen kéri:
-Ama, ama! és közben mutogat a tárgyra.
Erre az anyja mit mond:
-Tessék, játsz szépen a kukacoddal!
:))))

(Bízzunk benne, hogy ennél a mondatnál senki nem várt a liftre)

Most vagyunk az "én egyedül csinálom azt, amit anyu is" korszakban. Utánozós művészet. Anya eteti őt, ő eteti babáját. Anya port töröl, ő is kap rongyot, és mászik végig a lakásban. Anya takarít, ő is.
Rendeltetésszerűen használja a wc kefét, mint egy profi takinéni.
Reggel van, még túl korán. Ő már ébren, én próbálom nappali üzemmódra kapcsolni magam. Jelzi, hogy kiszállna a kiságyból. Kiengedem. Néma imát rebegek, csak a nappaliba menjen át, a kanapén pihenni, csak még 5 percet hadd feküdjek. Olyan jó lenne! De, nem!
Kisasszonynak sürgős wc-pucolási láza lesz, hallom, ahogy kinyitja a wc ajtót, felnyögök, majd hallom, hogy loccs! Ekkor már félig kikecmeregve az ágyból, az adrenalin elönti az agyam, kócosan, álmosan ordítva rohanok menteni a helyzetet:
-Ne kefélj, NE KEFÉLJ! AZONNAL HAGYD ABBA!
:)))))))

Szegény szomszédok!


2 megjegyzés:

  1. :)))))) És olvastam egy könyvben,hogy a szomszédok mindig azt hallják,amit hangosan mondunk,esetleg kiabálunk.A szép halkan elmondott szavakat nem hallják.:)

    VálaszTörlés
  2. ó, jaj nekem. :) Majd visszafogom a hangerőt.

    VálaszTörlés