2015. július 19., vasárnap

Sztrapacska


Már többször készítettem, úgy tűnik, most lett a legjobb.

Hozzávalók: 
4-5 közepes burgonya
min. 5 evőkanál liszt (annyi, ahány a krumpli, meg egy kicsit több)
2 evőkanál szalonna zsírja
1 tojás

20 dkg húsos szalonna 
125g bryndza (juhtúró)
ízlés szerint tejföl

A szalonnát csíkokra, vagy kockákra vágom, és zsírjára sütöm, félreteszem.
A burgonyát meghámozom, és egyenként lereszelem a legkisebb reszelőn. Minden egyes krumpli után rádobok egy kanál lisztet, így nem barnul meg. Amikor elfogyott a burgonya, ráütöm a tojást, jó alaposan megsózom, meglocsolom a zsírral, és kanállal elkeverem. Ha vizes a burgonya, még tehetek hozzá lisztet. A nokedli tésztánál kicsit testesebb legyen.
Közben felteszek egy nagy fazékban vizet forrni. A tésztát kiszaggatom, mint a galuskát.
Még melegen hozzákeverem a juhsajtot, majd a szalonnát a tetejére halmozom. Tejföllel kínálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése