"Bár nekünk, emberi lényeknek fizikai korlátaink vannak, szellemünk szabadon bejárhatja az egész világmindenséget."
Stephen Hawking
A hentes, akitől vettem a májat azt mondta: a borjú és a növendék állapot között volt ez a szegény pára, mikor önfeláldozásra adta a fejét.
A májnál mindig figyeljünk oda, hogy jó forró zsiradékban süssük és gyorsan, amikor beleszúrunk, és már nem ereszt vért, már jó is. Így lesz puha, ha tovább sütjük rágcsálhatjuk a cipőtalpat. :)
Egyszerű, gyors, finom, különleges.
Hozzávalók:
bő 1/2 kg borjúmáj
4-5 nagyobb vöröshagyma
1/2 citrom leve
petrezselyem zöldje
olaj
A májból lehetőség szerint vágjuk ki az ereket, majd vékonyan szeleteljük.
A vöröshagymát nagyobb gerezdekre vágjuk, majd bő olajban süssük jó 20-30 percig, míg krémesen puha nem lesz. Kiszedhetjük egy tálba, és a maradék zsiradékon hirtelen süssük meg a májat. Tegyük vissza a hagymát, szórjuk rá a petrezselyem zöldjét, esetleg öntsük nyakon citromlével.
Kurkumás rizzsel ettük.
Recept forrása: Innét
na nálad is? :) imádom a májat, már gyerekkoromban is kedvencem volt :)
VálaszTörlésjó vasforrás, és nálam hamar lemerülnek a készletek, a mg-mal egyetemben. Nem szénégető, hanem vas-és mg égető vagyok... :D
VálaszTörlés:D egyébként én is... rendszeresen kell magne B/-ot szednem, mert kb. félévente arra ébredek, hogy begörcsölt a vádlim :(
VálaszTörlésszeretem a belsőségeket, máj, szív, zúza..A vadászó tigris is azt eszi meg elsőként, tudja, hogy az romlik meg leghamarabb, és puhább is, mint a hús, meg könnyen és gyorsan jut tápanyaghoz.
VálaszTörlés:D igaz mrrmmmmrrr (párducutánzó hang)
VálaszTörlés