2015. május 19., kedd

Velencei borjúmáj

"Bár nekünk, emberi lényeknek fizikai korlátaink vannak, szellemünk szabadon bejárhatja az egész világmindenséget." 

Stephen Hawking



A hentes, akitől vettem a májat azt mondta: a borjú és a növendék állapot között volt ez a szegény pára, mikor önfeláldozásra adta a fejét.
A májnál mindig figyeljünk oda, hogy jó forró zsiradékban süssük és gyorsan, amikor beleszúrunk, és már nem ereszt vért, már jó is. Így lesz puha, ha tovább sütjük rágcsálhatjuk a cipőtalpat. :)
Egyszerű, gyors, finom, különleges.

Hozzávalók: 
bő 1/2 kg borjúmáj
4-5 nagyobb vöröshagyma
1/2 citrom leve
petrezselyem zöldje
olaj

A májból lehetőség szerint vágjuk ki az ereket, majd vékonyan szeleteljük.
A vöröshagymát nagyobb gerezdekre vágjuk, majd bő olajban süssük jó 20-30 percig, míg krémesen puha nem lesz. Kiszedhetjük egy tálba, és a maradék zsiradékon hirtelen süssük meg a májat. Tegyük vissza a hagymát, szórjuk rá a petrezselyem zöldjét, esetleg öntsük nyakon citromlével.
Kurkumás rizzsel ettük.


Recept forrása: Innét

5 megjegyzés:

  1. na nálad is? :) imádom a májat, már gyerekkoromban is kedvencem volt :)

    VálaszTörlés
  2. jó vasforrás, és nálam hamar lemerülnek a készletek, a mg-mal egyetemben. Nem szénégető, hanem vas-és mg égető vagyok... :D

    VálaszTörlés
  3. :D egyébként én is... rendszeresen kell magne B/-ot szednem, mert kb. félévente arra ébredek, hogy begörcsölt a vádlim :(

    VálaszTörlés
  4. szeretem a belsőségeket, máj, szív, zúza..A vadászó tigris is azt eszi meg elsőként, tudja, hogy az romlik meg leghamarabb, és puhább is, mint a hús, meg könnyen és gyorsan jut tápanyaghoz.

    VálaszTörlés
  5. :D igaz mrrmmmmrrr (párducutánzó hang)

    VálaszTörlés