2015. április 4., szombat
Húsvéti fatörzs
Hozzávalók:
6 db tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
4 evőkanál lefőzőtt kávé
1 evőkanál kakaó
1 tasak sütőpor
A fenti hozzávalókból a nagy gáztepsibe egy piskótát sütünk. Konyharuhán vagy sütőpapíron feltekerjük még melegen.
2 dl tejet 1 evőkanál liszttel kikeverjük, felfőzzük. Ha kihűlt 15 dkg vajat, 10 dkg darált diót (rumaaromával és vaníliás cukorral ízesítve) és 20 dkg cukrot keverünk bele, majd a kész masszával betöltjük a kitekert piskótát és a maradék krémmel lekenjük a tetejét.
A sütit anyum készítette, a húsvéti díszitést követtem el én.
Hozzávalók a díszítéshez:
zöld színű marcipán (én natúr marcipánt színeztem mandula aromával)
tojásdrazsé
Fokhagymakinyomón átnyomva a marcipán "fűvé" lényegül át. Ebbe ültetjük bele a kis tojáskákat.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése