2013. április 23., kedd

Szívcsakra

"Az Anahata, azaz a szívcsakra, épséget, sérthetetlenséget jelent, hisz ez a terület foglalkozik a szeretettel, az elfogadással, az önzetlenséggel, együttérzéssel és a megbocsátással.

A szerelem és a szeretet központja
Az igazi önzetlen szerelem és szeretet középpontja. Diszharmonikus működése esetén szeretethiány, agresszió, érdektelenség, szív-és érrendszeri panaszok, az immunrendszer gyengesége, allergia, tüdő-és daganatos megbetegedések fordulnak elő. A mellkas közepén elhelyezkedő zöld színű csakra alá tartozik a csecsemőmirigy, a szív és a tüdő. A hangulatok, érzések visszafojtása gyakori, a mellkasra vagy hátra kiható fájdalom is a szívcsakra problémáira utal. Kiegyensúlyozásának legegyszerűbb módszere a pozitív gondolkodás, a bizalom és az önzetlenség, de legfőképpen a nyitottság és az, hogy ne zárkózz el a tanulástól, a tapasztalástól, hisz a csalódások, szívfájdalmak is az élet részét kell, hogy képezzék. Fontos továbbá, hogy ne a keserűséged és a csalódottságod uralkodjon rajtad, a megbocsátást is el tudd sajátítani.

Allergia

Ha túl érzékeny vagy mind testileg, mind lelkileg, mindig magadra veszed a bántásokat és nem tudod elengedni a negatív hatásokat, akkor az immunrendszered is érzékennyé válik, ez pedig az allergia kialakulásához vezethet.

Immungyengeség

A túlzott nyitottság és tolerancia is káros lehet, hisz ilyenkor számos negatív hatással is találkozol. A differenciálás hiánya könnyen immungyengeséget eredményezhet, így számodra a megismerés és a tudatosság elsajátítása legyen az elsődleges.

Rák

A köldök-és szívcsakrára kiható rákos megbetegedések az önelfojtás és stressz következményei, fontos, hogy néha szabadságot és nyugalmat biztosítsunk magunknak és spirituális valónknak is, különben könnyen "megmérgezhet" bennünket a környezetünk.

Szívpanaszok

Ha túlságosan realista vagy és nem hallgatsz a szívedre, az gyakran feszültséget okozhat, ami a szívedre is kihathat, sőt a túlságosan mereven és szabályszerűen élő emberek is találkoznak előbb vagy utóbb ezzel a betegséggel.

Ha a szívcsakra harmóniájára törekedünk, akkor igyekezzünk megtalálni a megfelelő egyensúlyt az adni és kapni között, amikor csak tehetjük, hallgassunk a szívünk üzenetére. Nem kell mindig mindenhez görcsösen ragaszkodnunk, a dolgok elengedése néha hasznosabbnak bizonyulhat. A cél, hogy igent mondjunk saját magunkra, az életre, és az emberekre."

Forrás: innét

2 megjegyzés: