2013. január 20., vasárnap

Torokcsakra

"Az önkifejezés központja
A beszéd, a kommunikáció és a hallás központjaként meghatározható torokcsakra felel azért, hogy a mondanivalónkat és érzéseinket ki tudjuk fejezni, ill. hogy a külső és belső hangokat meghalljuk. Ha egészségesen akarod tartani a torokcsakrádat, akkor fontos, hogy néha megnyílj, őszintén beszélj az érzéseidről és vágyaidról, ne fojtsd magadba a mondanivalódat. A kék színnel jelölt csakra fő tanítása azonban a csend rendelete, azaz az, hogy tudd, mikor is kell hallgatnod, mikor feleslegesek a szavak. A fejletlen torokcsakra gátol abban, hogy kifejezd önmagad, ilyenkor nehezen megy az őszinteség, míg a túlfejlett torokcsakra semmitmondó locsogást eredményezhet.

A csend csakrája
A nyak és a törzs találkozásánál elhelyezkedő energiaközpont felel a nyak, a gége, a száj és a hangszálak helyes működéséért is. Ezen csakra elváltozásait általában beszédproblámák jelzik, de a köhögés, a torokfájdalom és a rekedtség is csendre int minket. A torokcsakra gyakran visszatérő betegségei általában valmilyen indulat, érzelem és stressz elfolytásának következményei, így meg kell tanulnunk, hogy hogyan tudunk megszabadulni ezektől a terhektől, hisz az elfojtás nem a megfelelő hosszú távon.

Asztma
Az asztma kialakulásának hátterében is állhat a torokcsakra megbetegedése, mely jelzi, hogy az illető nem fejezi ki magát, nem adja az ki, ami nyomja a lelkét. Ez esetben a rohamok egyfajta figyelemfelhívásnak számítanak.

Bronchitis
A köhögés a beszéd visszafojtásáról szól, így nem meglepő, hogy a dohányosoknál nagyon gyakori ez a megbetegedés, hisz maga a füstölés is egyfajta önelhallgattatás.

Fülproblémák
A fül és a hallószervek megbetegedései arra utalnak, hogy nem hallgatsz a belső hangodra és mások véleményére sem, hanem öntörvényűen cselekszel.

Mandulagyulladás, torokfájás
A torok megbetegedései elfojtásról, visszatartott hangról és agresszióról tanúskodnak, így ilyenkor érdemes a stress kezelésével kezdeni a gyógykúrát.

Nyakfájdalmak
Túl sok gondod van, túl nagy felelősség nyonja a vállaidat, elfojtott félelmeid pedig csak tovább fokozzák a fájdalmadat.

Sklerosis Multiplex
Ha nem hagyod érvényesülni a haragodat és többi érzésedet sem, hisz mindig egyfajta önkontroll alatt tartod magadat, s ez a felgyülemlett feszültség állhat ennek a megbetegedésfajtának a háttérében.

Tüdőproblémák
A szabadság és önmegvalósítás hiányával függ össze, hisz túlhajszolod magad, vagy olyan dolgokba is belekényszeríted önmagad, ami ellen minden porcikád hadakozik. Gyakrabban hallgass a megérzéseidre és a szívedre, sőt többször tarts laza napot, amikor a relaxációé a főszerep."

innét az idézet, remélem segít.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése