"Használj mindig egy kicsit több fahéjat, mint ami szükséges. Jó illata van, az íze is jó, fertőtlenít és segíti az emésztést. Na meg bárhol olcsón hozzájuthatsz."
"Jobb, ha egy üres buksza párosul egy bőségesen feltöltött agyvelővel, mint megfordítva. Lehet, hogy az ember nem alszik csipkés ágyban, de sokkal szebbeket álmodik"
Mirelle Calmel: A farkasok bálja
Ez a pitekusz a hajtogatottak családjába tartozik, sokféle fajtája létezik, ami a közös bennük, hogy szemmel csábít és szájra támad. :-)
Hozzávalók:
500g mélyhűtött leveles tészta
kevesebb, mint 1 kg szilva (attól függ minőség ellenőrzés címén mennyit csipegetünk el közben)
15 dkg barna- vagy gyümölcs cukor
1 evőkanál kukorica keményítő
fahéj
gyömbér
citromlé vagy héj
A leveles tésztát előző este kiveszem a hűtőből, hogy másnap könnyebben kinyújthassam.
A szilvát megmosom, kimagozom, négy felé vágom. Meg lehet locsolni egy kis citromlével, vagy elkeverni a héjával.
A cukrot a fűszerekkel és a keményítővel elkeverem.
Gyümölcstorta formába egyengetem a tésztát, villával megszurkálom az alját, majd rásorakoztatom a szilvákat, végül a cukros keverékkel meghintem.
Ahogy sül, a cukor elolvad és a szilva levével egyfajta szirupot képez, s a keményítő nem hagyja hogy ez a szirup túl folyós legyen. Sütés közben a fahéj jellegzetes illata lengi be a konyhát, valami varázslatos hangulatot teremtve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése