2020. október 4., vasárnap

Negyedik a tél jegyében

 Ha ősszel telet kíván a gyermek, akkor bizony tél lesz egy napra, egy igen-igen jeles napra. 

Négy éves lett az én kisebb lánykám. Jégvarázsos szülinapot kívánt, hát ezt hoztam össze a szűk költségvetésből :)

Hogy a vendégek ide találjanak, jelet tettem az ajtóra: Olaf a vicces hóember, aki -ahogy a lányok mondják - hapcizós virágot talált: 


A nyomtatásokért köszönet Krisztinek, mert mikor máskor fogyjon ki a nyomtatóból a festék, mint amikor a legfontosabb eseményre kellene...Murphy

Nálunk mindig van girland, (odaáig vagyok a kis háromszög zászlókért) vagy tavaszi, vagy őszi, vagy éppen a Frozen mesefilm szereplők lengedeznek a polcról:






Akkor jöjjön a kínáló asztal, amit megmutatok egyben, majd részleteiben. 

 


Tematikus szülinaphoz hozzátartozik, hogy jégvarázsos ruhácskában pompáztak a lányok, és az ajándékok között is akadt "Anna és Elza". Pl. az uzsonnás doboz, amit kinyitva, szomorúan vették tudomásul, hogy üres, hiszen maga a doboz volt az ajándék. :)

Egy kis humorért nem kell a szomszédba menni, így varázsoltuk át a vizet, és a tutti-frutti szörpöt erre a napra, hogy mivé? Mutatom:



















Mai nap csak azok a sütik jöhettek el hozzánk, akik a hideg, havas tél jegyeit viselték magukon, azt hiszem a képek önmagukért beszélnek :)




Most jöjjön egy szupertitkos recept, Elza túrógolyócskái:

250g ricotta

250 g kekszmorzsa

citromlé, 

egy evőkanál porcukor

2 teáskanál baracklekvár

A hozzávalókat elkeverjük, kicsi golyócskákat formázunk és porcukorba, vagy jégkék kristálycukorba forgatjuk. Kék kapszlikban tálaljuk.

Olaf orra tartozott az egészséges rágcsálnivalókhoz. Na nem igaziból, az ő orrát nem bántottuk, csak pár sárgarépát tettünk jeges vízbe. Anna kedvence is az étlapon volt, egy kis sós-sajtos rúd formájában.


Játékból sem volt hiány, színező, labirintus, és különbségkereső, mind-mind Jégvarázsos. 





Kávés -mogyorós torta pralinépasztával:



Itt már egy kicsit meztelen, a kicsi kezecskék már eltávolították a mesebeli testvérpárt, és már a gyöngyöket csipkedték...egyszerűen muszáj volt megkezdeni. :)



Köszönöm mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult, segített, eljött, evett ivott jót mulatott Iza születésnapján. 

A girland és a fogpiszkáló zászlócskák erről az oldalról lettek nyomtatva, az inspirációt Kifli és Levendula és Modest home and Garden blogokról vettem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése