2017. november 27., hétfő

Almás-majonézes kínai kel saláta

Már többször készült, természetesen fotózhatatlan őkelme, így egy még nem teljesen kész változatot mutatok:


Hozzávalók: 
Egy kisebb kínai kel
2 alma a savanykásabb fajtából
lilahagyma ízlés szerint (2 közepesebb méretű)
tartármártás (majonéz, tejföl, mustár, só, cukor, bors)
1 citrom leve

A kelt csíkokra vágom (a külső leveleit nem használom fel, azt előtte eltávolítom), az almát és a hagymát megpucolom, kockázom. Beleteszem egy nagy tálba az egészet, és jól összekeverem a kész tartármártással. Behűtve tálalom, előtte meglocsolom a citrom kifacsart levével.

Tartármártás:
1 kis dobozos tejfölre teszek 1 teáskanál mustárt, hozzáadok 2-3 evőkanálnyi majonézt és ízlés szerint ízesítem sóval, cukorral és őrölt feketeborssal. (szeretem, ha kis fekete pöttyök látszanak benne)

Most barbecue csirkével és főtt krumplival ettük. Csak magában is mennyei. Csak mondom. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése