2015. november 20., péntek

Tárkonyos krumplileves


Hozzávalók: 
3-4 burgonya
1 szál sárgarépa (opcionális)
tárkony
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma (opcionális)
kevés olaj

vega-mix
tejföl
liszt
citromlé (opcionális)

A burgonyát és a sárgarépát megpucolom, és kis kockákra/karikákra vágom. A vöröshagymát megpucolom, kis kockákra vágom, kevés olajon üvegesre pirítom. Hozzáadom a krumplit, és a répát felengedem vízzel, fűszerezem és puhára főzöm, amikor már majdnem kész, elkészítem a habarást és behabarom.

A habaráshoz először mindig a tejfölt teszem a tálba, elkeverem, ehhez jön a liszt, majd felöntöm vagy vízzel, vagy tejjel (most vízzel), és kézi habverővel simára keverem.

Mielőtt a leveshez adom a habarást, a gázt takarékra zárom, és csak miután jól elkevertem a levesben, akkor forralom össze. Egyszerű, krémes, fűszeres, melengető finomság.

2 megjegyzés:

  1. Kösziii!!!! Holnap ezt fogok főzni! Már annyira hiányzik egy jó kis leves,és itt van a tárkonyom is.:)A kertemből.:)

    VálaszTörlés
  2. Nem fogod megbánni! Egészségedre! Nagyon jó volt a kórista film, a te ajánlásodra néztük meg.

    VálaszTörlés