2015. június 13., szombat

Eper-velő

"Ki sohasem sír és sohasem örül,
azt kívül-belül fal veszi körül."

Ossian-Hiába szép


Az eperszezon idén nem kompatibilis a Lánykám étkezési szokásaival. Mire 18 hónapos lesz és ehet epret nagy nyugalommal, addigra eperke és barátai már messze járnak. (Megjegyzem, tavaly pont így jártunk a szőlővel...)
Így egy anyum által használt elrakási / megmentési módszerhez folyamodtam. Eprek lecsumázva (nem folyóvízben) megmosva, beleugorva a turmixgépbe, cukorral vagy anélkül, összepréselődve, levet eresztve kerülnek dobozokba, majd hibernálva várják a fagyasztóba sorsuk beteljesülését. Ami lehet mentás-eperkrémlevesként, házi-joghurtot feltuningolva, Kicsikének adva tízóraira, aki az első falatot jól meggondolva cseppet sem gyanútlanul fogadva, majd a következőnél hangos mámmááá-ba kitörve követelve a ráadást. :)
Eltettem egy dobozzal, kipróbálni majd az eper-misut ( ha sikerül és fotózható, ide is jön a recept). 
Akár eperpudinghoz, vagy eperfagyihoz is felhasználhatjuk. Öntet is lehet palacsintához, vagy csak úgy natúrban az íze kedvéért. Érdemes megmenteni belőle pár dobozkával. 

Itt éppen levesnek lényegül át és a joghurttal együtt lesz eperörvény...


Egy vers, amit egy matrica hátulján találtam, amit Huncutka kapott egy boltban gyereknapkor: 

"Pirospozsgás, pajkos eper
tőle mindig vidám leszel.
Friss tavaszi erő-nyerő
színes szívfelügyelő!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése