2013. november 4., hétfő

Telefonos bolondságok

E rövid történet szereplői egy majdnem eltűnt és egy kissé megmakkant telefon, no és persze a gazdáik.
A férfiember haza jön a hosszú műszakból és nevetve meséli, hogy a kollégájával egyforma hátizsákjuk van, köszönhető a mindenféle pontgyüjtő akcióknak, és hogy meló végeztével az ő táskájába kezdte bepakolni a cuccait, majd mikor észrevette, hogy nem is a sajátja, átpakolta a majdnem ugyanolyan, de sajátjaként számontartott zsákba. Hoppá, jutott eszébe, de a telefon minden elővigyázatosság ellenére mégis benne maradt a kolléga hátizsákjába. Asszonyka telefonján felhívják a munkahelyet, ahol az egyik kolléga meg is adja annak a bizonyos kollégának a számát, akinél lapul az "eltűntnek nyilvánított" készülék. Hívják, de nem veszi fel.
-Rendben, akkor írjunk neki smst.
Csakhogy asszonykának a kedvenc, ámde viharvert mobilján nem működik az 5-ös gomb, ami sms-nél a jkl betűket jelenti. Jön a kreatív fogalmazás:
-Szia, a táskádba (nem jó, van benne k betű) akkor írd a tatyódba maradt a telefonom (ááá, l betű, nem baj, kiváltom nagy i-vel,(I) az pont jó lesz l betűnek). Kérlek (nincs k és l betűűűű, értsd meg, rendben akkor írd, hogy por favor....)
No ekkor már a nevetéstől nem lehetett folytatni az sms írását...  :))))
A végén thx-el, vagy grazie-vel lehetett volna megköszönni, hogy visszaszolgáltatja a rádiótelefont.
-Hát jó, akkor töröld az smst, később felhívom.
Még szerencse, hogy az érdekesen megfogalmazott üzenet nem ment el, mert kiderült, hogy rossz számot írtak fel. Újabb pár telefon, majd a kedves kolléga, aki nem is tudott a saját táskájában arról a rekeszről, zsebről ahol megbújt a nevezett mobil, biztosította a férfiembert, hogy a következő alkalommal visszaadja azt. Végetért a hétvége, csendben, telefoncsörgés nélkül, majd a férfiember megkéri asszonykáját:
- Kérlek, állítsd be az ébresztődet 5.20-ra. Hát azt bajosan, tudod az 5-ös gomb, jó lesz 4.49?
- Ne csináld, fél órával korábban kelljek fel....ááá!!! :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése