Ezt a desszertet még a kánikulában készítettem. Nagy előnye, hogy nem kell sütni és gyümölcsös finomság. Az olcsó receptek oldalán leltem rá.
hozzávalók:
1 nagy pohár natúr joghurt
1 csg étkezési zselatin
3 dl főzőtejszín
1 kevés nyírfacukor
fagyasztott bogyós gyümölcs
A joghurtot a zselatinnal feltettem a tűzhelyre melegedni. Csak langyosítom, és hozzáöntöm a tejszínt, egy kevés nyírfacukrot, ill. a felengedett gyümölcsök levét. Én még egy kis piros szörpöt is tettem volna hozzá, mert nagyon nem lett színe, no majd legközelebb. Én muffin formába kanalaztam, úgy hogy félig legyen tele, majd elosztottam a mélyedésekben a gyümölcsöket és a maradék krémmel nyakon öntöttem. Felébe tettem papírkapszlit, a felébe nem. Jobban tettem volna ha kibélelem az összeset, mert aztán már csak a formából lehetett kikanalazni. :) Sebaj, így is elfogyott.
Nekem tetszik fehéren, mert kiemeli a színes gyümölcsöket:) de rózsaszinűn is biztos tetszene:)))
VálaszTörléspróbáld ki és megtudod! :)
VálaszTörlésA great dessert!
VálaszTörlésRegards from Bulgaria!