Hozzávalók:
30 dkg zabpehely
15 dkg liszt
13-15 dkg cukor (az eredeti 20 dkg-t ír én 18 dkg-t tettem bele, de nekem még így is édes volt)
20 dkg vaj
2 tojás
1 csg sütőpor
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
fahéj ízlés szerint
Recept: Innét
A vajat felolvasztottam, és beleszórtam a zabpelyhet, így hagytam kihűlni. A többi hozzávalót kimértem és a vajas zabpehellyel összegyúrtam. Ha kívánja egy kevés tej mehet bele. Ragacsos masszának kell lennie.
Két teáskanál segítségével kis diónyi halmokat teszek a tepsibe. 10-15 perc alatt megsül.
Jó sok lesz belőle, de hamar is fogy. :))) Természetesen fahéjas, habos kávéval az igazi!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése