Hozzávalók:
1 egész csirkemell
kevés olaj
sült csirke, vagy más fűszerkeverék (nálam most kentucky csirke)
1/2 l főzőtejszín
1-2 evőkanál kukoricakeményítő
1 tömlős sajt (natúr)
borsikafű
só
kukorica
2 bögre rizs
1 evőkanál amarant
borsó
só, vega-mix (tartósítószer, és sómentes vegeta)
szárított zellerlevél
A csirkemellet felkockázom, és befűszerezem. Kevés olajon elkezdem pirítani. Amikor levet ereszt, hozzáadom a kukoricát, és még egy kevés vizet. Amikor megpuhult és a víz is elpárolog, öntöm hozzá a tejszínt, összerottyantom, majd belenyomom a sajtot, és a végén jó adagnyi borsikafűvet.
A rizst és az amarantot kevés olajon lepirítom, felöntöm dupla mennyiségű vizzel, beleteszem a borsót, fűszerezem, majd forrás után, fedő alatt, a legalacsonyabb hőfokon készre párolom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése