2015. december 30., szerda

krémes diós


A karácsonyra sütött krémes süti, ami elsőként már el is fogyott. :)

Hozzávalók:

Tészta: 1 tojás, 1 tojás sárgája, 5 dkg vaj, 1 evőkanál méz, 8 dkg cukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 30 dkg liszt

Krém: 4 tojás sárgája, 4 kanál liszt, 4 dl tej, 1 csipet só, 2 kanál cukor, 25 dkg mascarpone, 1 csésze darált dió, 4-5 evőkanál porcukor, 1 csipet fahéj

Recept: Innét

A tészta hozzávalóit a liszt kivételével összemelegítjük. Kissé kihűtjük az alapot, majd ha már langyos belegyúrjuk a lisztet. 3 részre osztjuk.
Tepsi hátán kinyújtjuk, majd sütjük. Egyesével, kb. 10-12 perc 175 fokon. Nekem 1 napot pihentek egymáson éjjel.
A tejet kimérjük egy lábosba, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet és a sót. Sűrűre főzzük, majd a krémet kihűtjük. Hidegen hozzáadjuk a mascarponét, a diót, a porcukrot, és a fahéjat. Gépi habverővel krémesítjük. Ezzel kenjük meg a 3 lapot, úgy hogy 1-2 kanálnyi krém maradjon a tetejére is. Betöltve is pihenjen 1 éjjel, hogy a krém megpuhítsa a lapokat.

                                                                                                                                                                                                                                     

2 megjegyzés: