2015. június 14., vasárnap

Paraszt Reggeli

Abszolúte maradékújrahasznosítás. 



Sosem gondoltam volna, hogy nálunk lesz ilyen, de megtörtént. Nem fogyott el: a Babinak párolt krumpli. Már annyira a mi (felnőtt) kajánkat eszi, és pont olyan ételek voltak, amihez nem passzolt, így hivatalosan is maradékká lett nyilvánítva. Csakhogy kevés volt, pl. köretként valamihez, vagy bármilyen krumplis ételhez, és persze nem volt itthon egy gumó sem több, hogy kipótoljam.

 Akkor aztán szálla vala az ihlet kedves gazdasszony fejébe, és kipattant az, amit mindig is irigyelt még kedvesebb blogtársaitól, hogy egy másik étel kerekedett a maradékká fitymált burgonyakockákból. Persze kellettek még társak is a jó étekhez. Lássuk mit is rejt a kamra és hűtő:


Lilahagyma, fehér, melegben izzadós csemegeszalonna, rózsaszín bolti sonka, sajt ééés hajszálvékony házi sonka felül.
A 2 tojást felvertem, és beletépdestem a sajtot. A csemegeszalonnát zsírjára sütöttem, erre jöttek sorban a többi szereplők: a lilahagyma, krumpli, sonka, majd a végén a sajtos-tojás.

Még rotyognak a finomságok, nyálcsorgató illattal töltik be a konyhát: 


Kötelező cserépedényben, rusztikus magos kenyérrel fogyasztani, csak a hangulat kedvéért is!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése