2020. április 22., szerda

Kolbászos-medvehagymás spagetti


Hozzávalók:
500 g spagetti tészta
kolbász
1 közepes vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 csokor medvehagyma
kevés szalonna
2 dl házi paradicsomlé
1 evőkanál tej
1 marék napraforgómag
1 evőkanál ketchup
1 teáskanál cukor
kevés olaj,
só, bors

Ezt a receptet kizárólag márciusban lehet készíteni friss medvehagymából, most április végén már lejárt a szezonja, de múlt hónapban kétszer is kellett készítenem, mert kvázi "két-pofára tömték", az amúgy is jó evő gyerekeim. :)
Persze aki rejtett egy pár csokorral a fagyasztóba az más...
A vörös- és fokhagymát megpucolom a vöröshagymát kis kockákra, a fokhagymát szeletekre vágom, és kevés olajon fonnyasztani kezdem, erre jönnek a szalonna kockák, a karikákra vágott kolbász, kicsit összesütöm, pár perc az egész, majd nyakon öntöm a paradicsomlével, - kis tej és cukor, annak akinek az epéje nem bírja a paradicsomot -, majd erre jön az aprított medvehagyma, a napraforgómag.
Lehet fűszerezni sóval, borssal, ketchuppal. Majd a sós, olajos vízben kifőtt tésztához keverem a szószt. Sajt a tetejére, és már lehet is tekerni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése